Massagepraktijk voor voetreflex en lichaamsmassage

Breng meer licht in je leven

Mannelijke (Yang) en Vrouwelijke (Yin) energie in balans
 

Overschot aan mannelijke energie
Als er een overschot aan mannelijke energie in je stroomt leg je te veel nadruk op hoe je wilt worden gezien in de buitenwereld en op succes en erkenning door anderen. 
Door dit overschot wordt je vrouwelijke energie onderdrukt, waardoor je, je afgesneden voelt van jezelf. Bij een overdosis aan mannelijke energie richt je je meer op wat anderen van je vinden, dan op wat je eigen gevoel je ingeeft. Je voelt je niet geborgen in jezelf en zoekt (tevergeefs) de geborgenheid en vooral de bevestiging in de buitenwereld. Je probeert steeds te presteren en succesvol te zijn, het liefst wil je het beste zijn van allemaal. Zo ontstaat er gespannenheid en angst en probeer je continu alles onder controle te houden. Naar buiten toe doe je als of je heel sterk en krachtig bent, maar eigenlijk voel je je van binnen onzeker.
Mensen met teveel aan mannelijke energie hebben moeite om te voelen, hun hart te openen, zich op emotioneel niveau te verbinden met een ander en moeite met het loslaten van de controle. Een symptoom hiervan is om het voortdurend druk te (willen) hebben en de neiging om ideeën en plannen heel snel in handelen om te willen zetten. Door een overschot aan mannelijke energie of een tekort aan vrouwelijke energie, ben je geneigd om te veel te denken, te piekeren en je zorgen te maken. Dit leidt tot rusteloosheid, een gevoel van leegte en het ontbreken van bezieling en plezier in dat wat je doet. Al deze symptomen zijn signalen om je vrouwelijke energie in jezelf te verbinden met de mannelijke energie, wanneer je dit doet essentieel heeft dit een positieve uitwerking op jouw levensgeluk.

Overschot aan vrouwelijke energie
Als je een overschot aan vrouwelijke energie hebt, of een tekort aan mannelijke energie, is er iets je snel te veel. Je reageert hypergevoelig op prikkels. Je vindt het moeilijk om grenzen te stellen omdat de elementaire mannelijke kracht die je ook nodig hebt, ontbreekt. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen en je laatje gemakkelijk meeslepen door emotionele stemmingen.
Door je vrouwelijke energie kan je je gemakkelijk inleven in anderen en diep in je eigen gevoelens zinken. Door de disbalans voel je je niet in staat jezelf neer te zetten in de buitenwereld. Er is dan sprake van onvoldoende verbinding met de mannelijke energie van het zelfbewustzijn, voor jezelf opkomen en je innerlijke (daad)kracht.
In dit geval heb je het nodig om je vrouwelijke, zachte hartenergie, sterker in jezelf te voelen en meer te vertrouwen op je eigen basis in jezelf. Het is belangrijk dat je je veilig voelt in jezelf, en dat is wat voldoende mannelijke energie je kan geven. 
Dus als je je veilig voelt door voldoende mannelijke energie kan jij je hart openen en je vrouwelijke energie laten stromen. Dan kan jij je hart verbinden met je denken en je doen, essentieel voor jouw levensgeluk.


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn