Massagepraktijk voor voetreflex en lichaamsmassage

Breng meer licht in je leven

Veel gestelde vragen.


Is Voetreflexzonetherapie hetzelfde als voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een fysieke of energetisch massagevorm of een combinatie hiervan. Het verschil met voetreflexzonetherapie is dat u hier een behandeltraject volgt naar aanleiding van de door u gestelde klachten. Een voetreflexzonemassage kan eenmalig zijn, dit is mede-afhankelijk van uw wensen en waarvoor u gemasseerd wil worden.

Hoe lang duurt een behandeling?

Standaard duurt een therapeutische behandeling 60 minuten. In therapeutische behandeling begin ik met te informeren hoe het je de afgelopen periode is vergaan, daarna ga ik over naar de massage gecombineerd met gerichte vragen die betrekking hebben tot uw klacht(en). Indien gewenst kun u na afloop nog even tot rust komen met een glaasje water. Trek voor een behandeling ongeveer anderhalf uur voor jezelf uit en kom op tijd zodat we op het afgesproken tijdstip kunnen beginnen.

Standaard duurt een massage behandeling 60 minuten, maar je kunt ook voor een kortere tijd kiezen (45 of 30 minuten). Tijdens de massagebehandeling stel ik, indien nodig, vragen met betrekking tot je welzijn en indien gewenst kun je na afloop nog even een glaasje water drinken. Trek voor een behandeling ongeveer vijf kwartier voor jezelf uit en kom op tijd zodat we op het afgesproken tijdstip kunnen beginnen.

Hoe kan ik me het beste kleden voor een behandeling?

Ik adviseer kleding aan te trekken die makkelijk zit. Let er op dat bij het dragen van een broek de broekspijpen tot boven de knie naar boven worden geschoven. Dus a.u.b. géén strak zittende broeken!

Is het wenselijk om vlak voor een behandeling mijn voeten grondig te wassen of naar een pedicure te gaan?

Nee dat is niet nodig. Zorg er voor dat uw voeten gewoon  schoon zijn door ze met schoon water zonder zeep te wassen. Het is namelijk zo dat de staat van uw voeten mij extra informatie verschaffen. Dit betreft kleur, geur en structuur van huid en nagels.

Doet voetreflexmassage of voetreflextherapie pijn?

Een behandeling kan afhankelijk van uw klachten soms  pijnlijk zijn, maar dat is heel persoonlijk en dus voor ieder verschillend. Wanneer u tijdens een behandeling aangeeft dat u pijn ervaart, help ik u met bepaalde ademtechnieken en met aanpassing van de massage-intensiteit de pijn op  een verteerbare manier te verwerken.

Hoe voel ik me na afloop?

Na afloop van een behandeling voelt u zich over het algemeen gesproken opgewekter met meer energie en ervaart u meer ruimte in uw zelf. Klachten kunnen verminderd zijn, u kunt een beter overzicht ervaren hoe te handelen in situatie die voorheen moeilijk voor zijn geweest. Afhankelijk van hoe uw lichaam, geest en ziel de behandeling verwerkt kunnen de effecten op een subtiel niveau op langere termijn pas zichtbaar worden, dit hangt mede af van de mate waarin u bewust van uw zelf bent of word.

Wat is er aan de hand als ik na afloop van een behandeling  toch moe ben?

Dit is hoogstwaarschijnlijk een signaal van je lichaam dat ze hard aan het werk is. Klachten kunnen tijdelijk verergeren dat is per persoon verschillend en duurt doorgaans één tot enkele dagen. Uw lichaam is dan aan het reinigen, u kunt dan meer uitscheiding ervaren. Mocht u ongerust zijn dan adviseer ik u contact met mij op te nemen. Blijf er in ieder geval niet mee rondlopen!

Kriebelt voetreflexzonemassage aan je voeten?

Er leeft een vooroordeel bij mensen die zeggen niets aan hun voeten te kunnen verdragen, ze denken dat het kriebelt of eng is. Het tegendeel is waar, ik beloof u dat het niet kriebelt en ook niet eng is wanneer ik uw voeten aanraak, in tegendeel het geeft een heerlijke ontspanning waar je je gemakkelijk aan kunt overgeven. Juist wanneer ik uw voeten aanraak komt u uit het hoofd en kunt u zich heerlijk overgeven aan de weldaad van de massage. Ik zou zeggen proberen dus! Je zult zien dat je als herboren uit mijn stoel komt.

Heeft u een andere vraag die hierboven niet is beantwoord?

Dan adviseer ik u uw vraag in het contactformulier te verwoorden, desgewenst kunt u mij ook een email sturen naar info@happynez4myself.nl


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn